keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Kävitte pyyhkimässä natoiset takajalkanne...


...diktaattori Nikolae Ceausescun kansansa selkänahasta repimillä miljardeilla rakennuttaman ökypalatsin kynnyksille.

Huomasitteko Bukarestin kiillotetun julkikuvan takana mitään erityistä? Kurkkasitteko Romanian luhistuville takapihoille, kenollaan könöttäville kerroskolhoosialueille tai kaatopaikkojen rinteillä sattumia kalastelevien lasten nälkäisiin silmiin?

Kolmentoista rikkaammanpuoleisen maan edustajien ynnä Venäjän Putinin lentolaivueet kaarsivat jylisten Romanian ilmatilaan, laskeutuivat renkaat savuten Bukarestin lentokentälle. Autosaattue autosaattueen perään lipui ylitse sinetöityjen viemärinkansien, lävitse kulkukoiristakin puhdistetun kaupungin. Kerjäläiset ja alkoholistitkin oli kyyditetty suihkun kautta laidemmalle. Ehkä joku juntturoija pamautettu hengiltäkin.

Paljonko tämä Naton kokousinvaasio Bukarestiin tuli maksamaan? Kuinka hirveitä summia kuluttivatkaan taas nämä "rauhaa haluavat, sotaan valmistautuvat" kenraalit ja maailman johtajat matkustaessaan kanaillallistamaan ja small-talkia harrastamaan, taputtelemaan toisiaan olalle, puimaan nyrkkiä selkien takana?

Heitänpä ilmaan summan: 13 miljoonaa euroa per osallistujamaa plus Venäjä erikseen.

Erikseen on laskettava myös USA:n kulutus, koska G. Bushin Air Force Onen ilmaanousukiito valmisteluineen jo yksistään tuprauttaa höyryjä taivaalle 13 miljoonan dollarin edestä.

Karkeistetaan kokonaissummaa kunnolla niin ei hivo alakanttia: 250 - 300 miljoonaa euroa koko hoito kadunlakaisuineen ja kerjäläisten pois köijäämisineen. (Tuntuu pieneltä tämäkin summa?)

Montako uutta kerrostaloa lasten leikkipuistoineen ja kaikkine tarpeellisine lisukkeineen olisi näiden ohjuspuolustusjärjestelmien kalisuttajien kokoustamiskustannuksilla värkätty halvan työmaan maassa Romaniassa?

Ihmetellä sopii, missä olivat mielenosoittajat, vihreät ja oranssit, harakanvarpailla koristellut hipit ja muut hupit näiden kemujen edustalta? Ne, jotka G-7 ryhmän kahvittelujakin ympäri maailman ovat alati häirinneet?

Romanian romanit ja muut köyhät kerjäläiset, ei teistä kukaan sanallakaan maininnut tämänkään kokouksen yhteydessä. Ei vaihtoehtoja teidän auttamiseksenne tarjoillut.

Ottakaapa poloiset vuoteenne ja käykää. Pankaa kansainvaellus alulle kuten tekivät sukulaissielunne Intiassa tuhansia vuosia sitten. Vaeltakaa näyttämään kurjuutenne meille kermakakkuja toistemme naamaan heitteleville, roskalavoja ylijäämäruuilla lastaaville, appelsiini-ihosta kärsiville paksuperseille.

Enemmän kerjäläisiä eurooppalaisten metropolien kaduille ja kujanteille! Ja selkeä plakaatti infoksi, missä maassa teidän asioistanne ei huolehdita.

Ei kommentteja: