tiistai 8. heinäkuuta 2008

Keskustapuolueen ympäristöaktivistit...

...Paula Lehtomäki ja Mauri Pekkarinen ryystävät yhä edelleen unelmissaan Kollajan ja Vuotoksen tekoaltaiden suovesiä. Soutelevat ihanissa unissaan hakoisilla vesillä mateenpyynnissä ja siika-apajilla. Voimistavat kommunikaattoreidensa ja sähköautojensa akkuja alajuoksuille rakennettujen patorakennelmien seiniin asennetuista pikalatausrasioista. Ovat näkevinään, kuinka maa/ilma puhdistuu silmissä heidän päättäväisten toimiensa ansiosta ja ilmastokatasrofin synkät pilvet karkaavat kauas, kauas Ural-vuorten taa.
Märkien uniensa huipentumana Paulan ja Maurin tajunnoissa kihahtelevat kuin unohtumattoman rakastelun jälkeiset euforiat ylemmiltä tahoilta virtaavista kehuista tukiaisroposien sievästi kahistessa puolueen kassaan sähköyhtiöiden ylitsepursuavilta pelipöydiltä.

Ah tätä ilmastokamppailun tiimellystä jota globaali maailmamme on tänään tulvillaan!

Kokoomuskin on Lehtomäkipekkarinen luonto/lisäenergiantarvekatekismuksen jakeisiin niin tyytyväinen, että runnoo tulevaisuuden visioihinsa uusia ydinvoimaloita vuotosten ja kollajoiden rakentamisen lisäksi.

Sähköisen säkenöivää on politiikan rintamailla lähitulevaisuuden ajat kun puheenjohtajien nuijat (sekä muutkin nuijat) ja peräsimet ovatten rakentamattomilla vesivoimilla ladatut. Huh perketti!

Kuluttamisen kestävyydestä, luontoarvoista ja maailman pelastamisskenaarioista kirjoittelevat Hesariinkin milloin asioita haistamattomat, nenättömät opiskelijat, milloin ikänään metsissä vaeltamattomat, yliopistojen nurkkia luuhaavat nettiuskovaiset.

Lopuksi Hesarin hikiseen vieraskynän varteen tarttuu tyyppi, joka jatkaa pyörylänjauhantaa koska on istahtanut aterioitsemaan jättisikaloissa kasvatettua salmonellaporsasta muiden maailmojen edustajien kanssa YK:n aavikoitumissopimuksen 8.osapuolikokouksessa(?).

Hyvinhän "kansalaisjärjestö" (?) Dodon hallituksen jäsen Mikko Ahonen kirjoittaakin, en siinä pane yhtään hanttiin. Oikaeakielisyys on prikulleen harkittua ja äidinkielen adjektiivit kohdallaan. Asiansakin on aivan varmasti oikea mitä mantereiden aavikoitumiseen tulee koska hälyttäviä ovat sen pakolaisuutta lisäävät, ja jo lisänneet, uhkakuvat.

Konekivääripesäkkeitäkö joutuvat "sivistyneiden" maiden rajoille tullauspisteiden sijaan rakentamaan? Vai ottanevatko käyttöön Natsisaksassa käytössä olleen, nykymaailman teknologialla innovoidun huijaussysteemin jossa rajoille tunkevat ihmismassat ohjataan "suihkuihin" eli myllyihin jotka murskaavat, kuivattavat ja paketoivat pelleteiksi maapallon ylijäämäihmismassat?

Pelkään, että tämmöinenkin tulee olemaan mahdollista "kestävän kuluttamisen" yhteiskuntien tulevaisuudessa.

Mikko Ahonen otsikoi "Kohti kestävää kulutusta"-kirjoituksensa että "Suomenkin tulee ehkäistä ympäristöpakolaisuutta". Hän ei kuitenkaan ehdota yhtään järkeenkäypää, konkreettista mallia kuinka toimia. Lopussa vain vieraskynää pureskellen tuumailee Suomen vesien kansainvälisen vertailun toteaman tilan olevan maailman parhaan ja että vesiensuojelutyön olleen meillä päin pitkäjänteistä ja ennakoivaa. Ja että Suomen tulevaisuusstrategiaan voisi kuulua vesiteknologiaan investoiminen sekä urheilutermein tällä tavalla maamme ponnistavan sen edelläkävijäksi globaalin kilpailun kärkeen.

Mitä se tarkoittaa?

Onko maailmalla aikaa enää odottaa tämän "pitkäjänteisen" tutkimus-ja tuotekehittelyn konkretisoitumista?

Riittääkö, että kuten öljyä on vuosikymmeniä kuljetettu mantereilta toisille ryhdytään vesitankkerein pelastamaan maailmaa? Laajennetaan vesibisnes koskemaan muitakin kuin arabimaailman miljardöörien tarvista?

Epäilen epäilen epäilen.

Ve-että ve-että! änkytti onneton mies.

Miepä ehotan Pekkarisen ja Lehtomäen innoittamana seuraavaa:

Rakennetaan valtavan suuri, taivaisiin ulottuva pato kaikkien pohjoismaiden ympärille ja näin aikaansaadusta, suorastaan helvetinmoisen valtavasta makeanveden patoaltaasta sitten vain vesijohtoja kaikkiin ilmansuuntiin, tarvitseville ylitse maailmanpiirin!

Ja helvettivie se iänikuinen aseiden kalistelu sekä rekkajonot itärajalla kerralla poispyyhkäistyksi ongelmaksi!

Pietarilaisille ja Viipurin asukkaille lahjaksi vesipisteet jokaiseen kotiin jotta saavat kerrankin keittää tsajunsa korkeintaan poronkusemilla maustettuun, yhteispohjoismaiseen tunturipurojen raikkaaseen antimeen.

Patoaltaan ylitse pursuavat vesimassat sähkönjauhantaan ja piuhoja maailman turuille!

Ja meillähän nämä väestönsiirrot, yhteispohjoismaisin kokemuksin koetellut, ovat ennenkin onnistuneet joten suomalaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset Ahvenanmaata ja lähisaaria asuttamaan. Vajaakuntoiset kylpylöihin Tanskaan ja Islantiin. Ajopuuteorialautoille ne, joidenka vastaanpanevan arvellaan.

Kari Grandi, kaikkien janoisten ystävä ratsastaa jälleen!

Ruuantuotanto- sekä työllisyyskysymykset hoituvat siinä samalla.

Kuhaa, siikaa, matikkaa, haukea, muikkua, kampelaa, ankeriasta.., voi voi voi!

Kalastajalinkolat, -eemelit ja troolariarmadat puksuttavat silmänkantamattomalla ulapalla aamuvarhaisesta iltamytöhään; näen jo unikuvajaisissani savolaiseukkojen valtavat leivinpöydät iäksi syvyyksiin syöstyn Helsingin kauppatorin patoharjanteiden päälle pystytetyissä hehtaarileipomoissa sekä niiltä paistumaan hihnatyöna muklahtelevat kalakukot!

Tuolla, hukutetun Göteborgin tietämillä kalansavustamot höyryävät pyörein vuorokausin kun taas tuolla, entisen Oslon kupeen patolevikkeellä kalankäsittelytehtaat rynkyttävät fisufileitä koneiden terät kuumina.

Kun silmäni hetkeksi kiinni laitan, näen mieltä tyydyttävän unikuvan, jossa pakastekuljetuksia lähtee rannikoiden rahtisatamista jokatoinen minuutti toiseen suuntaan viettävää meriulappaa ja kohti maailman nälkäänäkevien satamia.

Ho-hoii Pekkarinen&Lehtomäki&Kokoomus Oy!

Mitä helvettiä täällä nyhertelemään joutavia muutamien neliökilometrien kokoisten vuotosten ja mitättömiä megawattitunteroisi tuottavien ydinlaitosten kimpussa!

Maailma on pelastettava! Venehet vesille ja Suomi rynnäkköön kuin Raattehen tiellä!

Ei kommentteja: