keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Uupiilossa...ähäs!

Puolustusvoimien lippujuhlaparaatin osastoja Mikkelissä 4.6.2008
Miljardien hankintoja tekevät puolustusvoimamme vuosittain. Lips vaan ja taas luiskahti miljardi -tai pari- paseihin ja maseihin, tykinjalustoihin, kranaatinheittimiin, rypälepommiterttuihin, hornettien vasemman siiven puoleisiin ohjuksiin ja varusmiesten tennismailoihin ynnä uusiin garderobeihin.
Rumpsrumpsrumps...köhköhköhköh...rumpsru...köh, köhii vanha kalusto!


Tällaisen, vajaan stondiksen kohottamiseksi....
...jymäköitettäväksi näin jyhkeäksi vaatii puolustusvoimamme viagrareseptiä budjettiinsa.

Ja sitten konjakkia ja kahvia voiteluharjakaisissa, hankintapäätösharjakaisissa, hankintaharjakaisissa ja hankitun tuotteen testailuharjakaisissa.

Ja sitten vielä kertausharjoitusten harjakaisissa.

Harjakaisten harjakaisissa otetaan vielä yhdet!

Hics!

Varusmiehille hernekeittoa ja näkkäriä.

Lehtitieto kertoo, että puolustusvoimat ei edes pahemmin hankintojansa juurikaan kilpailuta ja vaikea niistä on selvän ottaa edes sitä varten valtion/puolustushallinnon palkkalistoilla olevan koordinaattorinkaan.

Huis hais ja kuis se sillai voi ollakaan?

1,6-2% bkt:sta huljuaa voitelemassa sotakoneiston rattaita kuin kyseessä olisi erittäin salainen, tyhmiltä piilossa pidettävä, iäti jatkuva tiedusteluoperaatio Suomineidon budjettiselustaan....ja olisihan se komeaa kymmenien vuosien hiljaiselon jälkeen jälleen päästä pystyttelemään muistopaaseja teidemme varsille ja turisteille syyksi käydä niitä töllistelemässä...
Tappokoneistomme on jo kauan saanut ratisematta valmistautua koko läntisen Euroopan puolustukselliseen yhteistyöhön joka jo heti huomenna oikeuttaa hankkimaan massiivisempia, uudemman Isonveljemme Naton aseistukseen yhteensopivia puolustusjärjestelmien osia ja komponentteja. Jopa valmistautumista ottamaan vastaan ohjuspuolustusjärjestelmiäkin joita USA ylimpänä marsalkkana muuallekin on lanseeraamassa.

Konseptit näistä vaihtoehdoista on jo olemassa, älköön kukaan muuta väittäkö. Tiitinenkään pakastelistoineen.

Tavoitehan on, että puolustusmenot tulevaisuuden Natoputkessa kuorivat bkt:een sammion pinnalta kolmesta viiteen prosentin kermat.

Ja kurria kurjille!

Sittenpä saadaan taas pitää komeita harjakaisia joissa itseänsä, toisiansa ja "isänmaansa" puolustustahtoa ja uljuutta ylistäviä säestää RSO. Keijukaisballeriinoja on palkattu esittämään balettia taustalla möyryävien kulissipanssarivaunujen lomaan Juhani Kaskealan rykäistessä tykinpiippuun pitääkseen vielä yhden, sotaisan loppupuheenvuoron jossa vaatii edelleen lisää rahaa puolustusvoimille.

Kas, kun edellisten miljardien rippeet mänivätten mahdollisten, yhteiseurooppalaisten sotaharjoitusten valmisteluihin, kestityksiin ja vastarannankiiskien nukkeanimaatioista aiheutuneisiin pahanmielen torjumista varten perustettujen kriisiryhmien palkkaamiseen.


...aseistautumisen lopputulema kun tahtoo kaikkialla maailmassa aina päätyä tämänkaltaisiin kuviin...

Ei kommentteja: