maanantai 2. marraskuuta 2009

Lappeenrannan evlut srk, vapauden airut

Kirkkoherrarouva Maria-Sisko Aalto, onnittelut, ihan oikeasti!

Nämä toivotukset pursuavat minun ateistisuuteen taipuvaisesta pakanasydämestäni vaikka sukupuolenvaihdosleikkaustoimenpiteesi on voinut viedäkin jonkun sydämenohitusleikkaukseen varattuja varoja. Minusta näet on se ja sama, mihin täällä kuollaan, mutta väärä koneisto sisällään ei ole helppoa elää. Sitähän tuntee olevansa kuin Audi jonka kiiltävän konepellin alla rumpsuttelee Ladan moottori. Tai kuin Huhtiniemen kaunis maisema jonka hiekkaan haudattuina saattaa levätä salaisesti teloitettujen, sodan kauhuja pakoon rynnänneiden sotilaiden jäännöksiä.

Sytytän kynttilät tämän pitkiin aikoihin "maan tapojen" vastaisen, onnistuneen tapahtuman hyväksi. Niinhän kirkossakin tehdään kun uutta syntymää juhlitaan.
Kun muualla maassa tuskaillaan jo syntymässä omimman identiteettinsä saaneiden naispappien asemasta ristien varjoissa, lähetän Lappeenrannan ev.lut srk:lle myös onnittelut rohkeasta otteesta sukupuolensa oikeaksi korjanneen työntekijänsä kohtelusta.

Vaikka minulla itselläni ei sukupuoleni kanssa ole identtiteettiongelmia, on muuten sisälläni aina asunut joku muu, kuin mitä ulospäin näyttelen. Sen tunteen aiheuttajia olen ikäni pohtinut ja vähän kerrallaan mielenhiekkaan haudatut syyt ja syylliset ovat alkaneet paljastua. Siksi ainakin yritän ymmärtää ja hyväksyä kaikkia niitä, joita erilaisuus massaan nähden vaivaa.

Se on elinikäinen selvitysprosessi kun ihmistä on lapsena kiusattu. Tunteidensa penkomisessa tarvitaan monenmoisia välineitä. Balkkanilaisissa joukkohaudoissa tarvittiin Helena Rantaa, ammattimaista hampaiden kartoittajaa, mutta lasta purreet hampaat ovat niin syvälle haudattuja, ettei niitä välttämättä muiden tutkittavaksi edes voi kaivaa.

Jos olet mustaihoinen ihminen valkoisessa Suomessa, olet aina joku toinen. Tai poliittisesti punainen samaisten valkoisten vuoden 1918 lippujen liehuessa, et ole edes ihminen.
Jos olet köyhä kerjäläinen Jussi Pajusen Helsingissä, sinua saa potkaista vähintään maihinnoususaappaaseen verhotulla jalalla. Tai köyhä kansalainen muista olosuhteista johtuen markkinoiden hallitsemassa isänmaassasi, olet aina toisen luokan kansalainen.
Katso ympärillesi ja näet, että näin on vaikka joku ulkomainen tutkimus muuta yrittää väittääkin.

Erilainen: Olet kuin metsämyyrä, joita muovilaatikossa muualle sikiämään niiltä itseltään mielipidettä kysymättä mökiltä rahtasin.

Ei kommentteja: