lauantai 28. marraskuuta 2009

SAK, muistatko miksi olet olemassa?


Kun edellisiin vaaleihin valmistauduttiin, SAK kustansi näyttelijä Oiva Lohtanderille pitkän pöydällisen evästä ja sanoi, syö hyvä mies. Sitten Oken pitkäksi venähtänyt ruokailutauko teatterintekemisen ohessa videoitiin, stilisoitiin ja dubattiin laadukkaimmilla asiantuntijavoimilla mitä pienestä maastamme suinkin löydetään.

-Maksoikin aivan perkeleesti, puuskahti silloinen SAK:n komedantti (Lauri Ensimmäinen) Lauri Ihalainen, vaikka muuten aina malttoikin mielensä.

Mutta sama olisi ollut tunkiolle kantaa nekin sapuskat. Maamme markkinahenkinen ja kuilukielteinen ilmasto ei sallinut, että näytetään ihan koko totuutta, joka paksusti voivien joukoissa vallitsee.

-Olisivat edes köykäisemmän miehen ja pienemmän pöydän laittaneet rekvisiitaksi, parahti Sauli Niinistö ja niisti nenänsä Pikkuparlamentin talonmieheltä riistämäänsä työmiehen hanskaan.

Videonauhat, cd-levyt sekä kaikki kuvaukseen käytetty tekninen kalusto sekä tietokoneet poltettiin Ämmässuon kaatopaikalla eräänä räntäisenä syysyönä. Tuhkat ripoteltiin tuuleen Turku-moottoritien työn alla oleville pientareille 120 km:n vauhdissa poliisisaattueen suojatessa sivustaa. Eero Heinäluoma ja Sauli Niinistö kiirehtivät Ihalaisen kuskaamana saattueen häntäpäässä nuuskimassa, ettei hanhenmaksapasteijasta vain jäänyt hajuakaan jäljelle.

Tästä ihramahaisesta ingressistäni päästäänkin sujuvasti SDP:n ja SAK:n tämän päivän poliittiseen  todellisuuteen kevyesti. A-Zoom esitteli tätä hyvin eleettömin, ja kuten oikein oli, kohteitaan nolostuttavin keinoin eilisen iltaisessa ohjelmassaan. (Löytyy YLE-areenalta netistä: http://areena.yle.fi/video/581717 .)

SDP ei ole työväen-, eikä köyhälistön puolue eikä SAK aio olla enää ikikuuna päivänä köyhemmän työväestön asialla. Se kävi selville viimeistään A-Zoomista.

SDP:n kannattaisi tulla ulos kaapista ja kuuluttaa kihlauksensa kokoomuksen kanssa avioliitoksi. Tai ainakin sulauttaa ohjelmaluonnoksensa osaksi kokoomuksen vastaavaa; "Nehän ovat kuin kaksi marjaa"-Hesarin Nyt-liitteeseen kuvalla vahvistettuna. Punapääoman punakka SAK voi näissä megahäissä toimia kaasona, tai bestmanina. Morsiusneidot lausukoot Jenny Haukiota juhlakaluille.

SAK:n sotien jälkeinen julkilausuma voidaan käsitellä päivitystarkoituksessa uudestaan vaikka tässä minun työpöydälläni.

Lauri Lyly (Lauri Toinen) kampesi tässä taannoin puhujapönttöön SAK:n jossakin kokouksessa ja julisti SAK:n aikovan käyttää vankasti vaikutusvaltaansa seuraavissakin vaaleissa. Siksipä tuumailin toiselle minälleni äsken, että täytyyhän heille jotain käsikirjoituksen tapaista ojentaa, ettei tyhjää suutaan tarvitse aukoa. Ruuan ahmiminenhan on nyttemmin vaalimainoksissa kriminalisoitu ja toisella päällään ääntelevien arvellaan olevan entisiä STASI:n kätyreitä, tai kiinalaisiksi kivityömiehiksi naamioituneita Esa.., ei kun Aarne Saarisia. Tyhjiä rukkasia ja kuulemattomia korvia kyllä saa esitellä, mutta niitähän ei työmiehillä enää nykyisin ole koska ne, (käteen)Veto-oikeuttaen röyhkeästi hyväkseen käyttäen ovat porvarit sosialisoineet.

Pakinani loppuun äkistän pienen näytteen ihan ilmaiseksi. Jatko maksaa sitten saman verran, kuin Lohtanderin ahtamat sapuskat, tammipöytä jolle ruuat oli lastattu ja tukevajalkainen tuoli, jolla porvaria näyttelevä näyttelijä röhnötti. Ja ne kuvauksissa käytetyt vehkeet, vempeleet ja ohjaajien sekä käsikirjoittajien palkat.

Siis ylinnä kuvassa olevasta SAK:n julkilausumasta vuodelta 1949 alkaen sivulta 5, päivitän tekstiä näytteeksi niin kauan, kuin silmät pysyvät auki. Klo on nyt 02.13 ja päivämäärä 28.11.09.

Kuvittelen SAK:n hallituksen, eräänä kiireiden täyttämänä sunnuntaina kokoontuneen Smolnaan Lauri Lylyn johdolla. Muistiinmerkityksi saadaan aikaiseksi ehkä tekstiäkin, sillä ylöskirjaajan korvassa on vaikutusta koska samaan junaan oli sattumalta sattunut valtionvarainministeri, joka oli tulossa Siilinjärveltä hirvimetsältä. Toisekseen aasiassa halpatyöllä väkerretyn kommunikaattorin näppäimet ovat liian pienet muistiinpaneksijan kohmelossa tutiseville, paksuille sormille.

"Talouselämän taantumus ja ahmattiyhdistysliikkeen osuus siinä.

Lamojen ja niistä aiheutuneiden, sekä yhä jatkuvan globaalin markkinatorin sekasortoisuuden tuloksena on ollut maamme talouselämän suistuminen metsäyhtiöiden aikaansaamien raiskioiden kaltaiseen tilaan, jossa juurakot törröttävät pystyssä kuin pirun kynnet valmiina repimään viimeisetkin terveet nahkaläntit työmiehen selästä, kuten tarkoitus on iät ja ajat ollutkin. Jos työmiestä, kustannustemme tähänastista maksajaa, sen uhanlaiseksi lajiksi luokittelun perusteella emme riepoteltavaksemme enää löydä, kelpaa työtön peruspäivärahalla kituvakin leikkikaluksemme. Hänelle emme armopaloja ole jakelemassa, emmekä suosittelemassa poliitikkojenkaan niin tekevän. Moiselta luuserilta aiomme riistää viimeisenkin arvon olla olemassa. Pitkäaikaistyöttömyydestä kyllä palkkio tullaan ojentamaan, häh häh hää!

Teollisuuden tuotantokyky.., vitut siitä. UPM, STORA ENSO jne toivotetaan tervemenneeksi Brasiliaan! Haisevatkin valmiiksi eucalyptykselle. Ne ovat jo saaliinsa täällä luille kalunneet, eikä niistä vähään aikaan ole kiistakumppaniksi kellekään. Eikä ne oman maan hyväksi täältä kerättyjä voittojaan kuitenkaan ala jakamaan. Turha niiden kanssa siitä on alkaa rettelöimään. Ja sitä paitsi Jouko Karvisen kanssa on ollut niin lysti saunoa Levillä, Luostolla, Ylläksellä ja Dibolissa. Piikki on sen miehen baaritiskeillä laipioita hipova. Mukava mies, ei häiritä. Saattaa olla, kun kiltisti korviamme vain kipristelemme, että ottaa jopa mukaan seuraavalle suihkujettimatkalle Kolumbian kuumille.., hm hm hyy ja nam.

Maaseudun suunnallakaan ei suurempia riidanaiheita ole tarjolla. Maaseudun Tulevaisuus, Savon-, Kainuun- ja Iisalmen Sanomat sekä Lapin Kansa pitäköön huolen sen sektorin propagandasta. Isännät jahdatkoon hirviä ja olemattomia susiaan. Poromiehille ilmaiset taksimatkat viinakauppaan... Suositeltakoon niille lisäksi muutama karhunkaatolupa ja jos jonkun ilveksen turkin eukon jalanlämmittimeksi... Näin rauha maaseudulla taattakoon meidän puolesta. Mitäpä se SAK:lle kuuluu mitä entisten kyläteiden autioilla suorilla vihellellään, vai vihellellääkö lainkaan.

Kauppa ja liikenne-, hyh saatana. Ei viitsisi pitkällä tikullakaan koskea koko asiaan. Bensa on kallista, autot saastuttavat ja ilmastotalkoistahan ei rahaa täällä kukkaroiden pohjille kerry. Ne maksetaan kansainvälisiin ilmastotalkoorahastoihin, ja kun tarpeeksi on ilmastoa talkoiltu, rahat sujahtanevat kevyesti Wall Streetille seuraavaa lamaa siementämään. Kun tuo Markkinatalouskin voimanpatteineen sai kauppojen sunnuntaiaukiolot vapaaksi, niin ei kai me näitä julkilausumia kauaa jakseta, eikä joudeta jauhamaan. Ja mitä sanomista meillä mihinkään enää on? Kiirekin tässä pakkaa päälle! Tämän päivän kulutusannos on vielä kuluttamatta.

Eiköhän tämä riittäne tällä erää. Ajetaan koko pulju alas seuraavassa kokouksessa. Kuljettaja! Toverit! Lähetäänhän Lylyn lykintään Prisman leveille kauppakaduille!"

 

Ei kommentteja: