tiistai 16. joulukuuta 2008

Tiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktiktik...tik...

...väestölaskuri tikuttaa: http://jersey.uoregon.edu/vlab/population/Population.html

Muutaman hetken päästä väkiluku kiipeää 6,8 miljardiin, sitten seitsemään, kahdeksaan, yhdeksään ja kymmeneen joka on tieteentekijöiden mielestä ehdoton yläraja sille, minkä tämä hentoinen tähti jaksaa pinnallaan ihmisiä sietää.

Muita lukuja:
Telluksen väestöstä alle kahdella taalalla päivässä selviytyviä, eli köyhiä löytyy pyöreät 2,6 miljardia joista kehitysmaiden kaatopaikkojen liepeillä kituuttaa 876 miljoonaa. 1,25 taalan päivätuhlareita shoppailee tähtemme varjoissa melkein 1,4 miljardia, mutta ilmeisesti he saavat vielä senkin summan riittämään päivittäiseen kaloriannokseensa koska laskelmien mukaan aliravittuina horjuskelijoita löytyy joukoistamme "vain" noin 923 miljoonaa pipoa.

Aliravittujen nälkäisiä mahoja kurnii eniten Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa eli 212 miljoonaa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä 33 miljoonaa, Kiinassa 123 miljoonaa ja Intiassa 231 miljoonaa. Latinalaisesta Amerikassa sekä Karibialla luut paistavat 45 miljoonan ihmisveljiemme ja -sisariemme kyljistä. Kongon sotakoneistojen yskäisyt ovat tuottaneet muutamassa hetkessä 34 miljoonaa nälkäkurkea kun taas taloudellisesti kehittyneissä maissa tasaisena pysyttelevä nälkäisten luku huitelee 16 miljoonan paikkeilla.

Vertailun vuoksi: Suomessa elintasokuilun köyhemmällä laidalla kuikuilijoita on yli puoli miljoonaa ja se tarkoittaa sitä, että ennen kuin paitasi hihamerkiksi saat ommella köyhän tähden, perheesi yhteenlaskettujen tulojen pitää jäädä alle 2000 e/kk eli 66 e/pv/perhe. Tällä perheellä tarkoitettanee keskivertokokoista, kaksi aikuista ja kaksi lasta käsittävää taloutta.

Näitä miljardilukuja lueskellessani ja tänne kirjatessani ajattelin, että kuinka surkean pienillä kierroksilla joidenkin aivot toimivat kun ne kauhistelevat 1500 turvapaikan vuotuista "hakijaryntäystä" tänne ahdasmielisten valtakuntaan nimeltä Suomi.

Vanhan vertauksen mukaan kaikki maailman ihmiset sopisivat vielä toistaiseksi edelleen Inarinjärven jäälle jos sopuisasti paikallaan jaksaisivat seisoksia. Ja kun jää alkaisi alla pettää, löytyisihän sitä porojen paljaiksi kaluamia ja harvesterien nylkemiä, aukeita tunturien kupeita leiriytyä vähän syrjemmällekin, valua siitä pikkuhiljaa kohti Vantaata, Sipoota ja Sottungaa. Asuttaa siinä kuljeskellessaan autioitetut torpat, asukkaattomat pikkukyläset ja kansallispuistot. Leiriytyä Kuopion torille tai sen alaiseen parkkihalliin, Anttilan yläkertaan ja käytöstä poistetuihin kasarmirakennuksiin joita löytyy muistakin kaupungeista, Marskin komentopaikasta, Mikkelistäkin.Helsingissä itsessään voisivat maailman ihmiset asuttaa ainakin rakennushirviöt, eduskuntatalon, Hartwall-areenan, Kiasman sekä Finlandia-pömpelin, mikseipä myöskin kohta valmiina, ja enimmän osan tyhjänä töröttävän musiikkikeskuksenkin.
Kaisanimenpuistoonkin olisi hyvä, ainakin kesällä, leiriytyä ja mitäpä ne piäkaapungin torit yökausia autioina töllöttäisivät saatika asematunnelit joissa tyhjänkulkijat vain nykyisinkin eestaas ryntäilevät...
Mitäpä tuumaat, Aleksis K, ihmisten nykyisistä jytinöistä?

Ei kommentteja: