torstai 18. joulukuuta 2008

Kiinakin siis...

...on liittymässä merirosvojen häätämisoperaatioihin Somalian rannikkovesillä.

Aiemmin ovat Nato ja EU päättäneet jo omista operaatioistaan asian suhteen. Ovat tehneet alustavia tunnustelujakin itse Somalian maaperällä suoritettavien kommandoimisten suhteen ja jos kokeilut hyvin menevät, voivat sotilaalliset "väliintulot" Somalian "sisällissodassa" eskaloitua koko maata kattavaksi YK:n siunaavien kätösten suojissa.

Oi, minkä vapahduksen tekosyyn muutamat merirosvot antoivatkaan maailmanoffensiiveille nyt, kun Somalia on jo nälän ja tuhon keskiössä eivätkä siellä olevat "ääri-islamistit" enää jaksa edes kärpäslätkää heilauttaa ajeleepa poltetuilla pihoilla Type 96 (ZTZ96), Leopard 2A5:set, T-5:set, Pasit tai Jeepit.

Kukas se muuten merirosvoille aseet, veneet, navigointilaitteet ja sateliittipuhelimet kaupittelee? Nokia? Erickson? Samsung? Entä mikä CIA:n tapainen järjestö vuotaa merirosvoille tiedot tankkereiden ja muiden arvokuljetusten aikatauluista?

Mitä koetinkaan väkertää blogiini muutama viikko sitten: http://kivaniemi07.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

Miksi Kiinakin kiinnostui Somalian lähivesistä? Ovatko taustojen aiheet samat kuin Sudanissa, jonka maaperällä nyrhii paljain käsin, loputtomiin riittävä, halpa pakkotyövoima uraania, timantteja ja muuta mukavaa kiinalaisten komennossa.

En tarvitse sammakoita tai kristallipalloja ennustaakseni, kuinka muutaman ajan päästä Somalia "rauhoittuu" ja tankkerit alkavat rantautua sen satamiin talousmahtien pystytellessä tuotantolaitoksiaan öljylähteiden äärelle.

Ja täytyyhän ne kalat, jotka ovat lisääntyneet hurjasti näillä levottomilla, mutta runsaudestaan kuuluilla vesillä kahdenkymmenen viimeisen vuoden aikana, saada kalatiskeille Lissaboniin, New Yorkiin, Kööpenhaminaan...

Ei kommentteja: