tiistai 18. elokuuta 2009

Meidän jokapäiväinen pottumme a´la Alv 14%

(Alla olevan valokuvan huonolaatuisuus jostuu siitä, että torilla, jossa lentokoneellinen kokoomukselaisia oli kokoontunut ajatuksiensa kokoomuksia alamaisille esittelemään, oli kova vesisade ja muita, pitempiputkisia valokuvaajia tulvehti kiveyksellä niin, etten ilennyt 150 mm:n pökylöineni lähemmäs tunkea. Jyrgi Marjanpoika K miljoonanteen kertaan pikseleihin ikuistettuna siinä kuitenkin on.)
Mutta jep, kokoomusministerit ja erityisesti Jyrgi Marjanpoika K.

Te loistatte aurausviittoina tällä talouselämän yksiin ja samoihin holveihin johtavilla valtaväylillä asemissanne, johon olette äitien kakkapyllyjenne pesun ja pihapuihin kiipeämisharjoittelujen jälkeen kansakunnan suunnannäyttäjiksi rautakangein, hakuin ja lapioin toisianne hikinauhat märkinä asetelleet, työmiehen ottein rukkasin taputelleet.

Jyrgi Marjanpoika K, minä tunsin pikkupeppusi pesijän, eli äitisi Siilinjärven ajallani, olinhan hetken aikaa saman kuntatyönantajan palveluksessa kuin hänkin. Kun olet minua paljon nuorempi, olit juuri silloin ehkä siinä iässä, jolloin lähetit muutaman piirustuksesi Vieterin Vintiöt-sivuille, jota silloin hurlumhei-tyyliin lapsille Uutis Jouseen toimitin. Vai olitkohan jo silloin niin paljon hiekkalaatikkotovereitasi edellä, että ymmärsit olla ilmaista avustusta lehteen tarjoamatta. Vai sanoiko äiti-Marja, että elä poeka hassuttele joutavia, oikaisehan kravattisi ja laskehan laskujasi, että suurena miehenä sitten valtion kassankannella istuisit.

Täytynee kaivautua lehtileikekansioihinsa, ehkä sieltä löytyy selitys tälle Ruuan ALV:lla valtakuntaa rikastuttamaan-prognoosillesi jonka möläyttämään menit ennen kuin sitä aatetoveriesi kanssa ehdit pähkäillä ja sen ujuttamisoperaatiota elintarvikehyllyjen hintakoodeihin kunnolla miettiä.

Kuvassa oleva tiistainen ateria on vereeni ravinteensa jo liuottunut ja kuona-aine korkeintaan kvartaaligigan kakkana huuhteluun jo joutunut. Tätä, omasta pottumaasta kaivettua hyödykettä voitte siis verottaa enää postuumisti, mutta eihän sekään mikään ihmeiden ihme olisi. Kuva kuitenkin antanee hyvät viitteet siitä, miltä verotettava lautaseni tulee suunnilleen näyttämään muutaman viikon vielä eteenkinpäin. Eikä pidä unta nähdä siitä, että vuokratontin kulmauksessa sijaitseva kasvimaani olisi ilmaiseksi paskanjatketta luovuttanut! Eikö tuo loppupelissä liene niin, että mitättöminkin omavaraistalouden höyste on kalliimpaa kuin markettien nahistuneet ja kolhiintuneet tarjoukset.

Nähkääs, minulla ei ole enää asiaa kauppaan loppukuussa koska olen huolehtinut raskaasti verotettujen muiden hyödykkeiden laskut eräpäivinään, kuten asunnosta aiheutuneet kulut, verot ja pankkilainat ja niiden korot. Ruoka jää aina vähävaraisella viimeisien maksettavien listalle.
Vielä kun elatusapumaksu välielämässä tehdystä erheestä jäi viime kuulta suorittamatta ja nyt kun yritän niihin roposet taskujeni pohjilta kaivella kahden kuukauden osalta, olen pankkitileineni niin paljon miinuksella, että Jyrgi Marjanpoika K on hyvä ja tulee vain ALV 14% -mallinnuksensa kera marketin kauppakärryyn -lastensellaiseen- istumaan. Siinä voit vaikka karkkihyllyn kohdalla ränkäistä jotain syvällistäkin, en hermostu, olen jo aikoja sitten oppinut pienten kanssa kaupassakäynnin lainalaisuudet.

Mutta talouden kovat lait, ne Jyrgi Marjanpoika K ovat vain sinun ja kaltaistesi kylmien miekkosten hallussa. Me täällä, jotka virheitä tehden tolskaamme, emme ehdi kaikkia koiruuksianne edes hoksata niihin varautuaksemme, ja ylipäätään pärjätäksemme, kun jo uusia opeteltavia asioita lamojen varjolla meille tungette. Lisäksi maailmaa kiertävät konsulttivanttuunne ohjeistavat teitä itseänne, lähipiiriänne, sukujanne ja ystäviänne sekä sukareitanne aina sen verran ajoissa seuraavan omaisuudenjakoperiodin saapumisesta, että omat, rahalaineilla keinahtelevat paattinne ehditte nykäistä kyllä saaliinensa telakalle kuivahtelemaan, raskaassa lastissansa huokaisemaan.

Minä muuten enää kahdengigankakankaan verran välittäisin siitä, kuinka ihmispaskaan hukkuvan maailman näen kiertyvän samalla myllynakselilla samoin laakerein, mutta kun te, hyvät kammenkiertäjät olette niin toistenne klooneja vuosikymmenistä -tuhansista toiseen, että alan epäillä olevani itsekin jo ammoin kuollut seemiläinen orja ja tämä on se paljon puhuttu Taivasten Valtakunta, ikuinen ikiliikkuja galaksien tuulissa, jossa meille erheiden tekijöille on tämä sama saatanan perkeleen helvetti ja te laskelmoimaan oppineet senkuin jumalienne kirnuamissa kermasammioissa likoatte meille irvistelemässä. Muustahan te ette kicksejänne enää saakaan.

Ei kommentteja: